Nyheter

Upptagning båtar 2021 – vinterförvaring – sjösättning 2022

Båtlyft och upptagning av båtar utför vår samarbetspartner CL plast, Conny Josefsson under september – oktober 2021 på lördagar.

1:a lyft är preliminärt lördag 18 september kl 08.00-

2:a lyft är preliminärt 25 september kl 08.00 –

3:e lyft är preliminärt lördag 2 oktober kl 08.00 –

Båtlyft utförs av lastbil i år och ni som båtägare skall vara med och anvisa var slingen skall placeras. Om ni önskar att Conny hanterar upptagning utan er meddelar ni Conny om detta.

Se till att ha försäkring på er båt som omfattar transport och skall ni vinterförvara i marinan skall ni ha försäkring på båten året runt. Har ni båtkärra tar ni med den och har ni båtvagn eller stöttor tar ni med dem och förbereder på den plats som Conny anvisar för vinterförvaring av er båt i marinan.

Miljöavgift spolplattan debiteras med 750 kr.

Hyra stöttor >1,9m 450 kr per stötta <1,9 m 400 kr per stötta.

Tjänster beställer direkt av CL plast.

Priser service CL Plast:

Lyft av båt upptill 5m  500:-

Båt från 5-6,5m 700:-

Transport av båt på land i marinan tillkommer en avgift på 500:-

Tvätt av botten tillkommer en avgift på 300:-

Avmastning  1 800:-

Mastförvaring 1 200:-

Hjälp med uppställning och upppallning av båten på marinan 500:

Lyft med kranbil

Lyft av båt till vagn  1 800:-

Transport av båt med kranbil till uppställningsplats i marinan  1 800:-

Sjösättning våren 2022 planeras på samma sätt med kranbil och preliminära lördagar är

1:a sjösättning är preliminärt lördag 30 april

2:a sjösättning är preliminärt lördag 14 maj

3:a sjösättning är preliminärt lördag 28 maj

Är dessa sjösättningsdatum för tidiga pga av väder och temperatur kan dessa senareläggas enligt senare besked och önskemål. Vill ni sjösätta enskilt går det bra och ni kan då boka egen kran. Vid enskild sjösättning betalas en avgift av 500kr för nyttjande av kajen vid lyft och sjösättning och avgiften tillkommer vid lyft och sjösättning om båten inte vinterförvaras i marinan.

Boka nu

Studseröds Marin får nya ägare!

Efter att ha drivit verksamheten i över 40år har vi beslutat att dra oss tillbaka för att åka mera husbil och båt.
Vi vill tacka våra underbara kunder för alla år vi fått tagit hand om era båtar och alla trevliga bekantskaper som uppstått genom åren.

Våren blir som vanligt.
Ägarbytet kommer ske från och med 1 juli och Stig och Nichlas kommer hantera vårens sjösättningar och beställda arbeten som tidigare fram till dess.

Vi önskar de nya ägarna lycka till och tror att de kommer utveckla verksamheten och området för att kunna ge er en ännu bättre service i framtiden.

När det gäller höstens aktiviteter så kommer mer information under våren och tillsvidare hänvisar vi frågor om vinterförvaringar till info@bohusyachts.se eller 031- 210 200

Familjen Blomqvist

Kameraövervakning

”Jag åker och tittat till båten” är ett vanligt uttryck som vi hoppas kunna underlätta för er som är kunder hos oss.

Eftersom vi nu har fiber till varvet öppnar sig nya möjligheter för vad vi kan hitta på och efter lite jobb under vintern har vi nu satt upp den första övervakningskameran.

Kameran sitter på sydöstra hörnet och ser de flesta båtar på framsidan och gaveln vid till mastskjulet. Tanken är att den kommer patrullera området under natten och ta bilder på området under dagen.

En webbsida kommer skapas för att ni på ett bekvämt sätt skall kunna titta till er båt utan att behöva köra till Studseröd varje gång. För båten kräver ju tillsyn oavsett om den står på land eller ligger i sjön.
Sidan kommer vara skyddad med lösenord och nås under menyn vinterförvaring eller så når ni den här.

Vi kommer testa under vintern för att se om lösningen fungerar som den ska och om det blir en efterfrågad tjänst kommer vi kanske bygga ut med fler kameror.

Skicka ett mail om ni vill prova, kostnadsfritt, så får ni ett login när det börjar bli klart.

Ny sjösättningskaj klar!

Under vintern har vi fortsatt renoveringen av bryggan vid upptagningsplatsen som hade gjort sitt efter över 25år.
Det blev nu en ny kant av stålspont med träpanel på utsidan och betongkant överst som bryggdäck.
Detta gör att det blir något djupare längs hela bryggan och lättare att lägga till.

Som en följd av detta har har ett landmärke försvunnit, när den gamla derrick-kranen fått gå i pension. 😦

Detta bildspel kräver JavaScript.

Spolplatta och reningsverk på plats!

Spolplattan (7x14m) var klar till höstens upptagningar och vi fick god användning för vårt reningsverk från ENWA. Många har frågat hur det fungerar och jag tänkte skriva några rader om det.

Reningen hanteras i flera steg för bästa resultat. Det största skräpet fastnar redan i rännan i mitten av plattan. Vattnet rinner sedan vidare till en trekammarbrunn i marken där grova partiklar separeras. Därefter pumpas vattnet upp i reningsverket där det filtreras genom tre bassänger och sedan genom sex olika filter för att slutligen passera ett filter med aktivt kol på vägen ut i sjön.

Resultatet blir rent vatten efter att vi tvättat din båt och resterna från reningsverket hämtas som miljöfarligt avfall för att hanteras enligt havsmyndighetens riktlinjer.

Detta medför givetvis en ökad kostnad för oss, därför införde vi en miljöavgift för alla som lyfter hos oss på 65 kr/m för att täcka de löpande driftskostnaderna för reningsverket.

Detta bildspel kräver JavaScript.